Tenim un inquilí que no paga el lloguer del pis: ¿què podem fer? ¿com devem actuar?

Tenim un inquilí que no paga el lloguer del pis: ¿què podem fer? ¿com devem actuar? Desgraciadament, aquesta situació s' ha plantejat alguna vegada en la vida de quasi tots aquells propietaris que lloguen un pis, una oficina o un local comercial. Tots els negocis tenen els seus riscos i en el negoci del lloguer, un dels riscos més evident és l' impagament d' una qüota de la renta acordada al contracte. Existeixen altres riscos, com per exemple els danys que moltes vegades es causen a l' immoble, però l' impagament de la renta és més evident perquè el lloguer es cobra normalment tots els mesos i si un mes es deixa de cobrar, salten les alarmes.

Quan es produeix aquesta situació es deu actuar amb el cap fred i es deuen tindre clars els pasos que cal donar. Les preses o les decisions preses precipitadament ens poden acabar perjudicant, per això és bò que tingam clar com actuar.

En primer lloc, caldrà que ens posem en contacte amb l' inquilí del pis a la major brevetat possible. Deurem clarificar els motius pels que no ha pagat i saber quan va a pagar el que deu. En funció de les explicacions que ens facilite, estudiarem pròximes accions a prendre.

Si alega algun problema personal i/o profesional que haja motivat el retràs i manifesta la seua intenció de pagar el lloguer en breu, deuríem confiar en la seua paraula i esperar a que efectivament pague la renta que ens deu.

En canvi, si des del principi ens dona llargues, diu que no pot pagar o no contesta, deurem estudiar la possibilitat d' enviar-li un requeriment escrit i formal el més prompte possible. A partir d' aquest moment, seria interessant que buscarem l' assessorament d' un advocat o d' una empresa especialitzada en gestió de lloguer d' immobles.

Tots els pasos formals que es donen a partir d' aleshores seran molt importants.A pesar de que ens dirigim per escrit a l' inquilí, serà bò intentar no perdre el contacte amb ell i intentar trobar una solució el més ràpida possible. Si ens planteja un aplaçament o fraccionament en el pagament del deute, serà convenient estudiar-ho amb calma; potser, aquesta puga ser una bona solució. En qualsevol cas, i com última instància, devem plantejar-nos l' opció d' interposar una demanda judicial al Jutjat per poder recuperar els diners que ens deuen i sol.licitar, si s' estima oportú, la resolució anticipada del contracte de lloguer.

- - - - -

Si vol informació sobre els nostres pisos de lloguer, visite la nostra secció Lloguer pisos.