Noves ajudes pel lloguer de pisos: aprovat el Pla Estatal per la Vivenda 2018-2021

 

Noves ajudes pel lloguer: aprovat el Pla Estatal per la Vivenda 2018-2021. El passat 9 de Març, el Govern va aprovar definitivament i amb caràcter retroactiu el Pla Estatal per la Vivenda 2018-2021, document que estableix totes les ajudes previstes per a fomentar el lloguer de pisos, venda i rehabilitació de vivendes. En aquest link podeu consultar el contingut complet del citat Pla, en el que destaca (entre altres motius, per desitjada) l' ajuda econòmica directa a totes aquelles persones menors de 35 anys o majors de 65 anys que cumplisquen una sèrie de requisits addicionals (entre altres, no tindre un pis o vivenda en propietat per part del beneficiari de l' ajuda).

 

Dissabte 21 Novembre 2015 Jornada Portes Obertes en Mislata (València): pisos de lloguer de 1, 2, 3 i 4 habitacions

Dissabte 21 Novembre 2015. Entre les 10.00h i les 14.00h tindrà lloc una Jornada de Portes Obertes en la promoció de pisos de lloguer de Servihabitat en Mislata (València), Carrer Ernesto Che Guevara, número 24. Es podran visitar tots els pisos disponibles de 1, 2, 3 i 4 habitacions. El preu del lloguer del pis inclou IBI i les despeses de comunitat, amb gimnàs, sauna i piscina coberta. L' edifici està situat en una gran localització, front al Parc de Capçalera i els Jardins del Turia, tenint a 2 minuts Estación de Metro 9 d' Octubre i vàries parades d' autobús.
 

Any 2015: el lloguer de pisos segueix guanyant molta força i suposa una alternativa real a la propietat

Any 2015: el lloguer de pisos segueix guanyant molta força, confirmant-se la tendència dels últims anys i suposa una alternativa real a la propietat, costum molt assentada al nostre país. Però no sols els particulars opten per viure de lloguer (oblidant-se de la possibilitat de comprar la seua vivenda); també els inversors busquen en el lloguer de pisos i locals, un valor refugi i més rentable que molts altres productes. Tenint en compte les baixes rentabilitats que ofereixen molts productes financers i l' alta volatilitat d' alguns mercats de valors, l' inversió en immobles destinaTs al seu posterior lloguer s' ha consolidat (de nou) com una opció molt interessant.
 

Finalment es publica al BOE (i, per això, entra en vigor) la reforma de la llei que regula el lloguer de pisos i vivendes (L.A.U.)

Finalment entra en vigor la reforma de la llei que regula el lloguer de pisos i vivendes. Després de diversos mesos de rumors, negociacions i tràmits parlamentaris, al BOE de 5 de Juny de 2013 s' ha publicat la Llei 4/2013, de 4 de Juny, de mesures de flexibilització i foment del mercat del lloguer de vivendes. La nova normativa entra en vigor i serà d' aplicació des del día 6 de Juny de 2013. En aquest article anem a analitzar algunes de les novetats més destacades d'aquesta reforma legal, tant les que afecten als inquilins com les que afecten als propietaris de pisos. 

 

Els països europeus amb menys atur i més persones ocupades, són els països líders en cultura de lloguer de pisos

Està demostrat que els països europeus amb índexs d' atur més baixos, són els que tenen major cultura de lloguer de pisos. Dit d'una altra manera: els països més forts econòmicament de l' entorn europeu, són aquells països en els que existeix menys cultura de propietat i més cultura de llogar pisos (parlem de països del centre i nord del continent europeu, amb l' excepció d' Itàlia).

 

El Govern redueix l' import de l' ajuda pel lloguer de pisos de l' "etapa Zapatero"

El Govern redueix l' import de l' ajuda pel lloguer de pisos. Després d' uns quants mesos d' incertesa, es comença a vore el futur de la RBA. El Govern central ha decidit retallar per sorpresa l' ajuda als joves que es decideixen pel lloguer d' un pis.

 

7 de cada 10 propietaris té por que per culpa de la crisi econòmica el seu inquilí es convertisca en morós

7 de cada 10 propietaris té por que per culpa de la crisi econòmica el seu inquilí es convertisca en morós. Aquest és un dels majors riscos que té el lloguer de pisos a Espanya.
 

Les immobiliàries espanyoles aposten pel lloguer de pisos per superar la situació

Les immobiliarias espanyoles aposten pel lloguer de pisos per superar la situació actual. Si bé el lloguer de pisos és una realitat, és un fenòmen actual, del present, diversos experts consideren que també serà un instrument en el futur més proper per superar l' actual crisi immobiliària.

 

Un any després de la reforma legal, el desnonament d' un pis segueix sent molt lent

Un any després de la reforma legal, el desnonament d' un pis segueix sent un procés molt lent a Espanya. A pesar de que la Llei 19/2009, de 23 de Novembre de 2009, va introduïr elements per a accelerar els desnonaments, en aquells casos en els que l' inquilí no paga el lloguer, la realitat és que els terminis no s' han conseguit reduir.

 

Nous problemes per la Societat Pública que gestiona el lloguer de pisos

Nous problemes per la Societat Pública que gestiona el lloguer de pisos (la coneguda SPA). En aquesta ocasió, són els propietaris els que es queixen per l' incompliment de les condicions pactades als seus acords inicials. La Societat Pública de Lloguer, segons apunten algunes informacions, no està llogant els pisos i els torna als seus propietaris.

 

Perquè existeix tanta gent que no declara el lloguer del seu pis a Espanya?

Novament torna a l' actualitat la sospita de frau fiscal: el lloguer de pisos no es declara a Espanya en un 55% dels casos, tot això segons dades de GESTHA (Sindicat de Tècnics del Ministeri d' Hisenda). ¿Com és possible?

 

El Ministeri es centra en la inversió en pisos de lloguer i la rehabilitació

El Ministeri de la Vivenda ha anunciat que a partir d' ara es va a centrar en donar suport a la inversió en pisos de lloguer. De nou, aquest Ministeri ha manifestat la seua intenció de potenciar el sector del lloguer de pisos. 

 

Les Caixes d' Estalvi tracten de llogar els seus pisos amb ajuda pública

Les Caixes d' Estalvi tracten de llogar els seus pisos. La crisi immobiliària ha convertit a totes les entitats finaceres (bancs i caixes d' estalvi) en propietàries de molts pisos i vivendes. El lloguer pareix una solució. 

 

Millores en la comunicació de les ajudes al lloguer de pisos (RBE)

El Ministeri de la Vivenda ha posat en marxa una sèrie de millores relacionades amb els canals de comunicació de la Renta Básica de Emancipación (l' ajuda pel lloguer d' un pis). Aquestes millores tenen per objectiu perfeccionar la comunicació entre l' Administració i els joves que reben l' ajuda mensual.

 

Molts propietaris no declaren el lloguer dels seus pisos

Segons un articule publicat a la web de Bloomberg, el lloguer de pisos va créixer a Espanya durant el 2008 un 18% (es va arribar a la xifra de 2,2 milions de vivendes), si bé els ingressos declarats pels propietaris d' aquestos pisos sols van augmentar un 0,1%. Com és possible?

 

Tenim un inquilí que no paga el lloguer del pis: ¿què podem fer? ¿com devem actuar?

Tenim un inquilí que no paga el lloguer del pis: ¿què podem fer? ¿com devem actuar? Desgraciadament, aquesta situació s' ha plantejat alguna vegada en la vida de quasi tots aquells propietaris que lloguen un pis, una oficina o un local comercial. Tots els negocis tenen els seus riscos i en el negoci del lloguer, un dels riscos més evident és l' impagament d' una qüota de la renta acordada al contracte. Existeixen altres riscos, com per exemple els danys que moltes vegades es causen a l' immoble, però l' impagament de la renta és més evident perquè el lloguer es cobra normalment tots els mesos i si un mes es deixa de cobrar, salten les alarmes.
 

Els joves segueixen apostant pel lloguer de pisos, front a l' opció de compra de la vivenda

Els joves segueixen apostant pel lloguer de pisos. La tendència dels últims anys segueix consolidant-se: el 41% de les persones d' entre 18 i 30 que resideixen a Espanya es decanten per viure en un pis de lloguer, front a altres opcions, com puga ser la compra de la vivenda. Fa anys que ve apreciant-se aquesta tendència de consum a Espanya. El lloguer o arrendament de vivendes permet a l' inquilí d' eixe pis poder tindre més flexibilitat a l' hora de canviar de residència, bé siga per motius personals o per motius professionals. A més, li estalvia moltes despeses fiscals, notarials i registrals que sempre comporta la compra d' un pis.
 

El nou Premi Nobel d' Economia, Robert Shiller, aposta pel lloguer de pisos en Espanya per superar la situació actual

El nou Premi Nobel d' Economia, Robert Shiller, aposta pel lloguer de pisos en Espanya. Novament, una veu autoritzada (en aquest cas, el recentment nomenat Premi Nobel d' Economia) aposta pel lloguer de pisos com solució a la crisi immobiliària que pateix Espanya. Fins ara, molts experts de diferents àmbits havíen opinat sobre aquesta qüestió; ara, l' opinió arriba de part d' un economista de recent recononeixement. De fet, Shiller ja va advertir del risc de bombolla immobiliària als Estats Units a finals dels anys 90, circumstància que posteriorment es va confirmar.
 

A partir del 2013, totes les subvencions i ajudes públiques es destinaran al lloguer de pisos i vivendes

A partir del 2013 totes les ajudes seran pel lloguer de pisos i vivendes. Així ho recull l' esborrany que s' ha conegut del Pla de la Vivenda 2013-2016 i el contigut del qual ha estat exposat de manera general per un representant del Ministeri de Foment. Entre altres aspectes, cal destacar també que amb l' aprobació i entrada en vigor d' aquest Pla, desapareixeran els incentius a la compra de pisos i les polítiques de vivenda protegida (en venta).

 

GRAN OPORTUNITAT! Àtics i pisos de lloguer enfront Parc de Capçalera i Bioparc (València)

GRAN OPORTUNITAT! Àtics i pisos de lloguer enfront del Parc de Capçalera i Bioparc (València). CASSANA - Especialistas en alquiler li ofereix la possibilitat de llogar espectaculars àtics (des de 860 Euros) i pisos (3 habs, des de 735 Euros), amb 2 mesos de carència (el preu inclou IBI, despeses de comunitat, 2 places de pàrquing, piscina i gimnàs) i vistes magnífiques.

 

La ministra de Foment (Ana Pastor) anuncia canvis legals en la duració dels contractes de lloguer de pisos

La ministra de Foment ha anunciat que durant els pròxims dies es modificarà la Llei d' Arrendaments Urbans, en l' apartat que regula la duració dels contractes de lloguer de pisos. Es tracta de donar un pas més a l' hora de facilitar el fenómen del lloguer de pisos.

 

Nova reforma legal per donar seguretat jurídica als propietaris de pisos destinats al lloguer.

El passat 11 d' Octubre es publicava al BOE una nova reforma legal amb la que el Govern ha tractat d' acurtar els terminis dels procediments de desnonament, després de l' impagament de la renda per part dels inquilins de pisos. Aquesta nova norma entra en vigor el día 31 d' Octubre de 2011 i està per veure si suposarà una nova mesura que aporte seguretat als propietaris de pisos.

 

La Comunitat Valenciana retira l' ajuda pel lloguer de pisos

La Comunitat Valenciana retira l' ajuda pel lloguer de pisos. Segons es recull en l' Ordre de 18 de Maig de 2011, publicada al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de 26 de Maig del present, les persones que fins ara accedien a aquestes ajudes per raó del lloguer d' un pis veuran com desapareix el cobrament d' aquesta ajuda.

 

La OCDE veu necessari potenciar el mercat de lloguer de pisos a Espanya

La OCDE veu necessari potenciar el mercat de lloguer de pisos a Espanya. Novament, s' apunta la necessitat de donar suport al lloguer de pisos i deixar de promoure fiscalment la compravenda, tenint en compte les conseqüències inflacionistes que aquesta tendència ha provocat durant els últims anys.

 

El 75% dels ciutadans de Nova York viuen de lloguer i prefereixen no ser propietaris del seu pis

El 75% dels ciutadans de Nova York viuen de lloguer. És a dir, una immensa majoria dels ciutadans de la "capital" dels EE.UU. prefereix llogar un pis abans que ser propietaris del mateix. Aquesta dada no suposa cap novetat: els elevadíssims preus de la ciutat dels gratacels "obliga" des de fa temps a que la majoria de persones tinguen que viure de lloguer. 

 

El Ministeri comunica a 8.000 persones que deuen tornar l' ajuda rebuda pel lloguer del pis

Aquelles persones que durant 2009 hagueren rebut l' ajuda, però al final de l' any hagueren guanyat més de 22.000 Euros, deuran tornar l' ajuda pel lloguer del pis rebuda (210 Euros mensuals). El fet de superar aquest nivell anual d' ingressos és causa automàtica per a que es puga exigir la devolució de l' ajuda.

 

El preu mig del lloguer de pisos puja un 0,6 a la Comunitat Valenciana

El preu mig del lloguer de pisos a la Comunitat Valenciana es va incrementar durant el passat mes de maig un 0,6 %, respecte al mateix període de l' any anterior (2009). 

 

El lloguer de pisos es dispara definitivament a la Comunitat Valenciana

El lloguer de pisos es dispara a la Comunitat Valenciana. Definitivament s' ha confirmat la tendència positiva del lloguer de pisos a la nostra comunitat: les últimes dades oferides per l' Administració Pública demostren que el lloguer de pisos en aquesta Comunitat ha passat de representar un 9% (en 2007) a un 32% (en 2009).

 

La crisi incrementa l'oferta i demanda de lloguer de pisos

La crisi immobiliària ha potenciat el mercat de lloguer de pisos. El que fa temps que ja es sabia, ha acabat confirmant-se. La forta crisi que sofreix el sector immobiliari ha provocat, durant els últims dos anys, un fort creixement del mercat de lloguer de pisos.

 

Publicada al BOE la llei de foment del lloguer de pisos

El dia 24 de novembre de 2009, es va publicar al Boletín Oficial del Estado la Llei 19/2009, que suposa una reforma de diverses normes, aprovada pel Govern amb l' objectiu de fomentar i agilitzar els tràmits processals del lloguer de pisos.

 


Pàgina 1 de 2