We have a tenant who does not pay the rent of the flat: what can we do? How must we act?

We have a tenant who does not pay the rent of the flat: what can we do? How must we act?.Unfortunately, this situation has been raised once in the life of almost all those owners who rent an apartment, office or commercial premises. All the business have his risks and in the business of the rent, one of the risks more evident is the non-payment of a quota of the revenue reminded in the contract. There are other risks, such as damage that often cause to the property, but the unpaid rent is more evident because the rent is normally charged every month and if a month is left to collect, jump alarms.

Quan es produeix aquesta situaci贸 es deu actuar amb el cap fred i es deuen tindre clars els pasos que cal donar. Les preses o les decisions preses precipitadament ens poden acabar perjudicant, per aix貌 茅s b貌 que tingam clar com actuar.
En primer lloc, caldr脿 que ens posem en contacte amb l' inquil铆 del pis a la major brevetat possible. Deurem clarificar els motius pels que no ha pagat i saber quan va a pagar el que deu. En funci贸 de les explicacions que ens facilite, estudiarem pr貌ximes accions a prendre.
Si alega algun problema personal i/o profesional que haja motivat el retr脿s i manifesta la seua intenci贸 de pagar el lloguer en breu, deur铆em confiar en la seua paraula i esperar a que efectivament pague la renta que ens deu.
En canvi, si des del principi ens dona llargues, diu que no pot pagar o no contesta, deurem estudiar la possibilitat d' enviar-li un requeriment escrit i formal el m茅s prompte possible. A partir d' aquest moment, seria interessant que buscarem l' assessorament d' un advocat o d' una empresa especialitzada en gesti贸 de lloguer d' immobles.
Tots els pasos formals que es donen a partir d' aleshores seran molt importants.A pesar de que ens dirigim per escrit a l' inquil铆, ser脿 b貌 intentar no perdre el contacte amb ell i intentar trobar una soluci贸 el m茅s r脿pida possible. Si ens planteja un apla莽ament o fraccionament en el pagament del deute, ser脿 convenient estudiar-amb con calma; potser, aquesta puga ser una bona soluci贸.
En qualsevol cas, i com 煤ltima inst脿ncia, devem plantejar-nos l' opci贸 d' interposar una demanda judicial al Jutjat per poder recuperar els dineros que ens deuen i sol.licitar, si s' estima oport煤, la resoluci贸 anticipada del contracte de lloguer.

- - - - -

Si vol informaci贸 sobre els nostres pisos de lloguer, visite la nostra secci贸聽Lloguer pisos.