Lloguer de pisos i major professionalització de tots els agents: receptes pel futur del sector immobiliari a Espanya (segons els experts)

Lloguer de pisos i major professionalització: receptes pel futur del sector immobiliari. Diversos experts i professionals del sector estudien quins aspectes seran determinants al mercat immobiliari durant els pròxims anys: tots coincideixen en que triomfaran les empreses que aposten per professionalitzar la seua gestió i que el lloguer de pisos, en concret el lloguer al sector residencial, aconseguirà una importància notable i inèdita des de fa décades a Espanya. Novament, totes les apostes es dirigeixen a una consolidació del boom que el lloguer ha viscut els últims anys a Espanya.
 

Entra en vigor el nou Pla Estatal 2013-2016 de foment del lloguer de vivendes i pisos, i rehabilitació d' edificis

Entra en vigor el nou Pla Estatal de foment del lloguer de vivendes. El passat 10 d' Abril es va publicar al Boletín Oficial del Estado el Real Decret 233/2013, de 5 d' Abril, pel qual es regula aquest Pla que naix amb l' objectiu de fomentar el mercat de lloguer de pisos i vivendes, així com la rehabilitació d' edificis. El Pla contempla un nou programa que permitisca a les Administracions Públiques crear un parc públic de vivendes en lloguer.

 

Nova aposta del Govern per fomentar el lloguer de pisos: ara, "Fondo Social de Viviendas"

Nova aposta del Govern per fomentar el lloguer de pisos: la setmana passada es va constituïr formalment el Fondo Social de Viviendas. Es tracta d' una borsa de 6.000 pisos aproximadament, aportats per les entitats financeres, que podran llogar aquelles persones que s' hagen vist afectades per un desnonament. D' aquesta manera, el Govern recorre a la figura del lloguer com via per solucionar la situació de desempar en la que estan quedant moltes famílies cada setmana. 

 

L' ajuda al lloguer (RBE) de pisos no té clara la seua continuitat i això està afectant a molta gent

L' ajuda al lloguer de pisos no té clara la seua continuitat. Des de que va começar el 2012, s' han succeït les notícies respecte a si el govern anava a mantindre la Renta Bàsica d' Emancipació (RBE). El que és cert és que des de CASSANA - ESPECIALISTAS EN ALQUILER hem detectat la confusió que existeix respecte a aquest assumpte en l' actualitat. 

 

El lloguer de pisos es consolida a Espanya (en 10 anys 1 milió de pisos més en lloguer)

El lloguer de pisos es consolida definitivament a Espanya. Els últims anys de crisi econòmica han consolidat finalment el lloguer com una opció real i alternativa a la propietat de la vivenda. Però, ¿com ha afectat tot això al mercat? Els preus ¿han baixat o han pujat?

 

Baixa l'IVA pel lloguer amb opció de compra

Segons publica el periòdic Cinco Días, la pressió del sector immobiliari ha fet efecte i el Ministeri d' Hisenda podria acceptar rebaixar del 16% al 7% l'IVA que paguen els llogaters en contractes d' arrendament amb opció de compra.

 

Impulsaran les modificacions legals el mercat de lloguer?

Segons publica El Boletín, durant el debat de totalitat del Projecte de Llei al Congrés dels Diputats, la ministra Beatriz Corredor va explicar que "el text ofereix solucions ponderades i raonables als propietaris de vivendes llogades per resoldre, sense dilacions indegudes, els conflictes causats per l' arrendament, sense oblidar que un major clima de confiança ajudarà a que es reduisquen les garanties, avals i fiances, a vegades excessives, que s'acostumen a demanar als llogaters".

 

Atenció propietaris! A partir de l' 1 de Juny, per llogar o vendre un pis deurem obtindre un certificat d' eficiència energètica

A partir del pròxim 1 de Juny de 2013, tot propietari que vullga llogar o vendre un pis deurà obtindre prèviament a la firma del corresponent contracte un certificat d' eficiència energètica. Aquest certificat es deurà entregar al comprador o arrendatari del pis en qüestió. Aquesta obligació afectarà als pisos i vivendes que actualment estan buits i disponibles per ser llogats o venuts i no afectarà als pisos llogats o als que es firme el contracte de lloguer abans del 30 de Maig.

 

El Govern té previst crear un Registre d' inquilins que no paguen el lloguer del seu pis; la mesura pretén fomentar el lloguer

El Govern té previst crear un Registre d' inquilins morosos, és a dir, una llista amb els noms i cognoms dels inquilins que no paguen el lloguer del seu pis. Aquesta mesura, que es reclama des d' alguns sectors des de fa temps per facilitar més el lloguer de pisos, s' inclou en una de les esmenes que el Ministeri de Foment ha presentat al projecte de Llei de Flexibilització del Mercat del Lloguer. El contingut d' aquest projecte de llei es coneix des d' Agost de 2012, si bé no sembla que vaja a entrar en vigor a curt termini. 

 

Es modifica la normativa alemanya que regula el lloguer de pisos per contindre les rentes

Es modifica la normativa alemanya que regula el lloguer de pisos. Igual que està passant a Espanya (pròximament entrarà en vigor una reforma de la LAU), Alemanya ha modificat recentment la llei d' arrendaments d' immobles urbans amb l' objectiu de contindre els increments de les rentes. Així mateix, aquesta reforma legal intentarà protegir als propietaris de pisos que sofreixen actualment als inquilins que boten de pis en pis sense pagar el lloguer mensual i deixant en mal estat els immobles.

 

El lloguer de pisos es posiciona com una alternativa al sector immobiliari

El lloguer de pisos es posiciona com alternativa al sector immobiliari. Segons analistes i experts en la matèria, el lloguer de pisos té molt de futur i s' aproximarà cada vegada més als nivells europeus (a França o Alemanya, per posar dos exemples, quasi la meitat de les famílies viuen de lloguer).

 

Experts economistes aposten per potenciar el lloguer

Els economistes, reunits per la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (FEDEA), han elaborat un informe molt interessant (que ha estat notícia en diversos mitjans de comunicació) sota el títol de: "Por un mercado de la vivienda que funcione: Una propuesta de reforma estructural".

 

Les promotores no fan negoci amb el lloguer

Segons es recollia a l' article de El Pais Negocios (15 de març de 2009), les esperances que s'havien posat pels promotors en el desenvolupament empresarial d' aquest sector no s'han complit.

 

El BBVA creu que és preferible llogar que comprar un pis

Segons un informe recent del servei d' estudis del BBVA, avui en dia les condicions econòmiques no afavoreixen de forma tan evident la compra d' una vivenda com fins fa uns mesos. Les restriccions del crèdit, les expectatives de caigudes dels preus de la vivenda i la sobreoferta de cases són factors que afavoreixen el règim de lloguer front a la decisió de compra una casa.